Ka­bel­jauw met kik­ker­erw­ten

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 450 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
2 20

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verdeel de kabeljauw in 8 stukken. Bestrooi met 2 tl zout. Zet 1 uur afgedekt in de koelkast.
  2. Verhit ondertussen 4 el olie in een steelpan en bak de knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de oregano, kikkererwten en 6 el water toe. Laat op laag vuur 20 min. doorwarmen.
  3. Spoel het zout van de vis en dep droog met keukenpapier. Bestrooi met peper. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 5 min. net gaar. Keer halverwege. Serveer op de erwten en garneer met de citroen. Lekker na de fusilli al prosciutto en met de andijviesalade (zie recept elders op ah.nl/recepten).
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.