Pen­ne met au­ber­gi­ne

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 350 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(88)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 88

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de aubergine met 1 el zout. Laat 30 min. staan in een vergiet. Spoel af en duw het vocht eruit met de bolle kant van een lepel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 10 min. rondom bruin. Schep uit de pan. Bak de knoflook 2 min. in dezelfde pan.
  2. Voeg de tomaten met sap toe. Maak ze klein met een lepel. Laat 10 min. zacht koken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Voeg de aubergine, azijn en suiker toe aan de tomatensaus en laat nog 5 min. zacht koken. Meng de pasta met de saus. Voeg het basilicum toe en serveer direct.

Tip:

Voor een complete maaltijd kunt u deze pasta serveren met de sla met sinaasappeldressing en de spiesjes met ciabatta (zie recepten elders op ah.nl/recepten).

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.