Olijf­ge­hakt­bal­le­tjes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 385 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
4 58

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng het gehakt, de knoflook, het ei en de kruiden. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel in 12 balletjes en druk plat. Neem een plat balletje in je hand en leg er een olijf op. Vouw het gehakt eromheen en rol er een balletje van. Druk goed vast. Zet 1 uur afgedekt in de koelkast.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 3 min. rondom bruin. Zet het vuur laag en voeg de pastasaus toe. Laat met de deksel op de pan nog 5 min. zacht stoven. Serveer de balletjes warm, maar koud smaken ze ook goed. Lekker na de spaghetti met venkel en met de spinazie, knoflook en rozijnen (zie recepten elders op ah.nl/recepten).
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.