Ta­gli­a­tel­le met gar­na­len

Garnalen, knoflook en tomaat: dit trio máákt dit pastagerecht.

(369)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht Garnalen, knoflook en tomaat: dit trio máákt dit pastagerecht. 4 personen
3 369

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zorg dat de garnalen zijn ontdooid. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit olie in een koekenpan en bak de garnalen en knoflook 4 min. Voeg de wijn toe en laat in 2 min. voor de helft verdampen. Voeg tomatenpuree en peper en zout naar smaak toe. Meng pasta met garnalen, tomaten en basilicumblaadjes. Snijd de citroen in kwarten en serveer erbij.

combinatietip:

Voor een complete maaltijd kunt u deze pasta serveren met de andijviesalade (zie recept elders op ah.nl/recepten).

video

Gar­na­len pel­len

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.370 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Tagliatelle met garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met gar­na­len

1
1
  • 500 g reuzengarnalen
  • 200 g tagliatelle

Zorg dat de garnalen zijn ontdooid. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Garnalen pellen

Instructievideo

00:36 min.

2
2
  • 3 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie

Snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een koekenpan en bak de garnalen en knoflook 4 min.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 125 ml droge witte wijn

Voeg de wijn toe en laat in 2 min. voor de helft verdampen.

4
4
  • 70 g tomatenpuree
  • 3 el semi-zongedroogde tomaten
  • 15 g basilicum

Voeg tomatenpuree en peper en zout naar smaak toe. Meng pasta met garnalen, tomaten en basilicumblaadjes.

5
5
  • 1 citroen

Snijd de citroen in kwarten en serveer erbij.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

combinatietip:

Voor een complete maaltijd kunt u deze pasta serveren met de andijviesalade (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.