Spa­ghet­ti met ven­kel

(81)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 81

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Wel de rozijnen in 100 ml heet water. Verhit ondertussen 3 el olie in een braadpan en bak de venkel op middelhoog vuur 15 min. Roer af en toe. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Voeg de ansjovis toe aan de venkel en laat de filets al roerend een beetje uit elkaar vallen. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. mee. Voeg de kappertjes, de peterselie en het citroensap toe. Schep de pasta met de rest van de olie door het venkelmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.

Tip:

Voor een complete maaltijd kunt u deze pasta serveren met de komkommerdip met mascarpone en de vis met bieslook (zie recepten elders op ah.nl/recepten).

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.