Pe­pe­r­o­na­ta met buf­fel­moz­za­rel­la

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 40

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de paprika's in vieren. Verwijder de zaadlijsten en leg de stukken paprika met de velkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de paprika ca. 25 min. hoog in de oven tot het vel zwart wordt. Leg 10 min. in een afgesloten plastic zak of pan. Trek de velletjes van de paprika af. Snijd de paprika in repen.
  2. Verhit 4 el olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook op laag vuur 5 min. Voeg de paprika, azijn en peper en zout naar smaak toe. Laat 5 min. op laag vuur stoven. Verdeel de groenten over een lage schaal, bestrooi met de kappertjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Breek de bollen mozzarella in stukken en leg op de salade. Besprenkel met de rest van de olie.

Tip:

Witte balsamicoazijn gebruikt u net als andere wijnazijn, maar de smaak is wat zoeter.

video

Pa­pri­ka's roos­te­ren en ont­vel­len

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 42 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.