Pas­ta, ri­cot­ta en par­me­zaan­se kaas

Rijgevulde pasta met als verrassing pistachenoten.

(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Rijgevulde pasta met als verrassing pistachenoten. 4 personen
3 66

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de noten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Maal in de keukenmachine de helft van de noten, de blaadjes van de basilicum, de helft van de Parmezaanse kaas, de olie en peper en zout tot pesto.
  2. Snijd de aubergine in blokjes en de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Bak de aubergine en de knoflook 6 min. Snijd ondertussen de courgette en de paprika in blokjes. Voeg de courgette en de paprika toe en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout
  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang wat kookvocht op. Schep de pesto en wat kookvocht door de pasta tot smeuïg. Schep de groenten erdoor.
  4. Verdeel pasta over borden en schep op elk bord een paar lepeltjes ricotta. Schaaf de rest van de Parmezaanse kaas erover en bestrooi met de rest van de noten.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pasta, ricotta en parmezaanse kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta, ri­cot­ta en par­me­zaan­se kaas

1
1
  • 45 g pistachenoten

Rooster de noten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.

2
2
  • 30 g basilicum
  • 5 el olijfolie
  • 25 g Parmezaanse kaas

Maal in de keukenmachine de helft van de noten, de blaadjes van de basilicum, de helft van de Parmezaanse kaas, olie en peper en zout tot pesto.

3
3
  • 1 aubergine
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie

Snijd de aubergine in blokjes en de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Bak de aubergine en de knoflook 6 min.

4
4
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika

Snijd ondertussen de courgette en de paprika in blokjes. Voeg de courgette en de paprika toe en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout.

5
5
  • 300 g macaroni grande

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang wat kookvocht op.

6
6

Schep de pesto en wat kookvocht door de pasta. Schep de groenten erdoor.

7
7
  • 250 g ricotta

Verdeel de pasta over de borden en schep op elk bord een paar lepeltjes ricotta.

8
8
  • 25 g Parmezaanse kaas

Schaaf de rest van de Parmezaanse kaas erover en bestrooi met de rest van de noten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.