Spa­ghet­ti bo­log­ne­se

Zó veel heerlijke Italiaanse smaken op één bord zie je niet vaak.

(227)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Zó veel heerlijke Italiaanse smaken op één bord zie je niet vaak. 4 personen
3 227

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en snijd de winterpeen in blokjes van ca. 1/2 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en deze in kleine stukjes.
  2. Snijd de ham in reepjes. Verhit de boter in een braadpan. Bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul en gaar. Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan. Bak de winterpeen, bleekselderij, ui en knoflook 5 min. in het achtergebleven vet. Voeg het vlees toe.
  3. Voeg de wijn en de tomaten toe. Laat de saus met de deksel schuin op de pan op laag vuur 1 uur zachtjes koken. Roer af en toe. Voeg een scheutje water toe als de saus te droog wordt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Haal de blaadjes basilicum van het steeltje af. Scheur het basilicum in stukjes. Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de saus, 2-3 el kookvocht en 1/3 van de kaas. Verdeel over diepe borden. Bestrooi met de rest van de kaas en het basilicum.
video

Spa­ghet­ti ko­ken

Instructievideo - 01:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti bolognese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti bo­log­ne­se

1
1
  • 150 g winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij

Schil en snijd de winterpeen in blokjes van ca. 1/2 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en deze in kleine stukjes.

2
2
  • 75 g Prosciutto di Parma
  • 30 g boter

Snijd de ham in reepjes. Verhit de boter in een braadpan. Bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul en gaar. Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan.

3
3
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan. Bak de winterpeen, bleekselderij, ui en knoflook 5 min. in het achtergebleven vet. Voeg het vlees toe.

4
4
  • 50 ml rode wijn
  • 400 g gepelde tomaten

Voeg de wijn en de tomaten toe. Laat de saus met de deksel schuin op de pan op laag vuur 1 uur zachtjes koken. Roer af en toe. Voeg een scheutje water toe als de saus te droog wordt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 300 g spaghetti
  • 15 g basilicum

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Haal de blaadjes basilicum van het steeltje af. Scheur het basilicum in stukjes. Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op.

6
6
  • 50 g Parmezaanse kaas

Meng de pasta met de saus, 2-3 el kookvocht en 1/3 van de kaas. Verdeel over diepe borden. Bestrooi met de rest van de kaas en het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.