Kof­fie­se­mif­red­do

Een zoete droom, dit verrukkelijke Italiaanse toetje.

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 540 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(173)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Een zoete droom, dit verrukkelijke Italiaanse toetje. 8 personen
3 173

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • cakevorm (1 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de suiker met het kraanwater op laag vuur aan de kook. Laat in 10 min. inkoken tot goudbruine karamel. Neem direct van het vuur en voeg de amandelen toe. Schenk de karamel op het bakpapier, laat hard worden en hak grof. Bekleed de cakevorm zo met vershoudfolie, dat de folie over de rand hangt.
  2. Snijd de witte en pure chocolade grof. Los het espressopoeder op in het hete water. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en spatel de mascarpone erdoor. Verdeel het roommengsel over 2 kommen. Voeg de espresso en de helft van de witte chocolade toe aan de ene kom. Voeg de helft van de amandelkaramel en de helft van de pure chocolade toe aan de andere kom.
  3. Schep beide mengsels om en om in de cakevorm. Dek af met folie. Laat 4 uur in de vriezer opstijven. Stort de semifreddo op een bord en verwijder de folie. Snijd in plakken en garneer met de rest van de amandelkaramel en chocolade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 65 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Koffiesemifreddo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kof­fie­se­mif­red­do

1
  • 150 g suiker
  • 4 el kraanwater
  • 95 g amandelen

Breng de suiker met het kraanwater op laag vuur aan de kook. Laat in 10 min. inkoken tot goudbruine karamel. Neem direct van het vuur en voeg de amandelen toe.

2

Schenk de karamel op het bakpapier, laat hard worden en hak grof. Bekleed de cakevorm zo met vershoudfolie, dat de folie over de rand hangt.

3
  • 100 g witte chocolade
  • 100 g extra pure chocolade 72%

Snijd de witte en pure chocolade grof.

4
  • 4 stickjes espressopoeder
  • 2 el heet water
  • 250 ml slagroom
  • 4 el poedersuiker
  • 250 g mascarpone

Los het espressopoeder op in het hete water. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en spatel de mascarpone erdoor.

5

Verdeel het roommengsel over 2 kommen. Voeg de espresso en de helft van de witte chocolade toe aan de ene kom.

6

Voeg de helft van de amandelkaramel en de helft van de pure chocolade toe aan de andere kom.

7

Schep beide mengsels om en om in de cakevorm. Dek af met folie. Laat 4 uur in de vriezer opstijven.

8

Stort de semifreddo op een bord en verwijder de folie. Snijd in plakken en garneer met de rest van de amandelkaramel en chocolade. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.