La­sag­ne met groe­ne groen­ten

(187)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 8 personen
3 187

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de boter in een pan. Voeg de bloem toe en bak 5 min. Schenk de bouillon erbij en roer tot een gladde saus. Laat 10 min. inkoken.
  2. Rasp de Grana Padano. Voeg de slagroom en 100 g (per 8 personen) van de Grana Padano toe. Roer tot deze gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de courgette en mozzarella in dunne plakjes. Kook de courgette, aspergetips en peultjes 2 min. Laat uitlekken en meng met de tuinerwten.
  3. Vet de ovenschaal in. Schenk wat saus in de ovenschaal en bedek met lasagnebladen. Schenk er weer wat saus op en verdeel er wat groente over. Bestrooi met de rest van de Grana Padano en peper naar smaak. Bedek met lasagnebladen, wat saus en de mozzarella. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn. Maak zo veel mogelijk laagjes. Eindig met mozzarella. Bak de lasagne in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Lasagne met groene groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met groe­ne groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 600 ml hete groentebouillon (van tablet)

Verhit de boter in een pan. Voeg de bloem toe en bak 5 min. Schenk de bouillon erbij en roer tot een gladde saus. Laat 10 min. inkoken.

3
3
  • 125 ml slagroom
  • 250 g Grana Padano

Rasp de Grana Padano. Voeg de slagroom en 100 gr (per 8 personen) van de Grana Padano toe. Roer tot deze gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 1 courgette
  • 375 g mozzarella
  • 100 g groene aspergetips
  • 200 g peultjes
  • 200 g tuinerwten

Snijd de courgette en mozzarella in dunne plakjes. Kook de courgette, aspergetips en peultjes 2 min. Laat uitlekken en meng met de tuinerwten.

5
5
  • 2 g boter
  • 500 g verse lasagnebladen

Vet de ovenschaal in. Schenk wat saus in de ovenschaal en bedek met lasagnebladen. Schenk er weer wat saus op en verdeel er wat groente over.

6
6

Bestrooi met de rest van de Grana Padano en breng op smaak met peper. Bedek met lasagnebladen, wat saus en de mozzarella.

7
7

Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn. Maak zo veel mogelijk laagjes. Eindig met mozzarella. Bak de lasagne in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.