Bief­stuk met wit­lof en ru­co­la

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 8 personen
3 52

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in 4 parten.
  2. Bestrooi de biefstuk met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur 'rare' in ca. 4 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder een deksel.
  3. Snijd de biefstuk in plakken van ca. 1/2 cm. Leg op een bord. Verdeel het witlof en de rucola erover. Besprenkel met de olijfolie extra vierge. Bestrooi met peper.

Tip:

Serveer de biefstuk eens met 3 el crema di balsamico (flesje 150 ml). Deze crema is zoeter dan gewone balsamicoazijn, maar u kunt hem op dezelfde manier gebruiken.

video

Bief­stuk met pe­per­saus ma­ken

Kookles - 04:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Biefstuk met witlof en rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bief­stuk met wit­lof en ru­co­la

1
1
  • 2 stronken witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in 4 parten.

2
2
  • 600 g biefstukken
  • 3 el olijfolie

Bestrooi de biefstuk op kamertemperatuur met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur 'rare' in ca. 4 min.

3
3

Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder een deksel.

4
4
  • 40 g rucola

Snijd de biefstuk in plakken van ca. 1/2 cm. Leg op een bord. Verdeel het witlof en de rucola erover.

5
5
  • 3 el olijfolie extra vierge

Besprenkel de biefstuk met de olijfolie extra vierge. Bestrooi met peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.