Cour­get­te­pas­ta

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 63

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
  2. Verhit 1/3 van de boter in een hapjespan en bak de knoflook 1 min. Voeg de courgette toe en bak op hoog vuur 4 min. Breng op smaak met peper en zout. Meng de pasta door de courgette.
  3. Verhit de rest van de boter met de salie en 2 el kookvocht in een steelpan totdat de boter bruist. Voeg van de kaas toe en roer tot deze is gesmolten. Schenk de saus over de pasta en bestrooi met de rest van de kaas en peper naar smaak. Lekker met de sla met sinaasappeldressing en de varkensschnitzel met rauwe ham (zie recepten elders op ah.nl/recepten).

Tip:

U kunt in plaats van salie ook gedroogde rozemarijn of gedroogde oregano gebruiken.

serveertip:

Lekker met de sla met sinaasappeldressing en de varkensschnitzel met rauwe ham (zie recepten elders op ah.nl/recepten).

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Courgettepasta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­pas­ta

1
1
  • 300 g schelpjespasta

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 2 courgette
  • 25 g boter

Snijd de knoflook fijn en de courgette in halve plakjes. Verhit de boter in een hapjespan en bak de knoflook 1 min.

3
3

Voeg de courgette toe en bak op hoog vuur 4 min. Breng op smaak met peper en zout. Meng de pasta door de courgette.

4
4
  • 50 g boter
  • 1 tl gedroogde salie

Verhit de rest van de boter met de salie en 2 el kookvocht in een steelpan totdat de boter bruist.

5
5
  • 100 g Parmezaanse kaas

Rasp de kaas. Voeg de kaas toe en roer tot deze is gesmolten. Schenk de saus over de pasta en bestrooi met de rest van de kaas en peper naar smaak.

serveertip:

Lekker met de sla met sinaasappeldressing en de varkensschnitzel met rauwe ham (zie recepten elders op ah.nl/recepten).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.