Cour­get­te­f­rit­ta­ta

Deze frittata is warm, lauw én koud lekker. Een goede kandidaat voor in de picknickmand dus!

(102)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Deze frittata is warm, lauw én koud lekker. Een goede kandidaat voor in de picknickmand dus! 4 personen
3 102

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de courgettes in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Pers de knoflook erboven, bak met de courgette 2 min. op hoog vuur en schep regelmatig om. Voeg peper en zout toe.
  2. Klop de eieren los met het water. Rasp de kaas erboven. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes en meng erdoor. Schenk het eimengsel over de courgetteblokjes in de pan.
  3. Bak de frittata op middelhoog vuur 6 min. of tot de onderkant goudbruin is. Leg een groot bord op de pan en draai de frittata om. Doe de rest van de olie in de pan en laat de frittata omgekeerd in de pan glijden. Bak de frittata in nog 5 min. gaar.

combinatietip:

Lekker met kiprolletjes met tomaat.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 255 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Courgettefrittata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­f­rit­ta­ta

1
  • 2 courgettes

Snijd de courgettes in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd de courgette in blokjes van 1 cm.

2
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook

Verhit de olie in een koekenpan. Pers de knoflook erboven, bak met de courgette 2 min. op hoog vuur en schep regelmatig om. Voeg peper en zout toe.

3
  • 6 eieren
  • 2 el kraanwater
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 15 g basilicum

Klop de eieren los met het water. Rasp de kaas erboven. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes en meng erdoor.

4

Schenk het eimengsel over de courgetteblokjes in de pan.

5

Bak de frittata op middelhoog vuur 6 min. of tot de onderkant goudbruin is. Leg een groot bord op de pan en draai de frittata om.

6
  • 1 el olijfolie

Doe de rest van de olie in de pan en laat de frittata omgekeerd in de pan glijden. Bak de frittata in nog 5 min. gaar. Lekker!

combinatietip:

Lekker met kiprolletjes met tomaat.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.