Pan­za­nel­la (brood­sa­la­de)

Als je deze Toscaanse broodsalade een paar uur van te voren maakt, wordt-ie nog lekkerder.

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 320 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 50 min. wachten
    • 25 min. oventijd
(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Als je deze Toscaanse broodsalade een paar uur van te voren maakt, wordt-ie nog lekkerder. 8 personen
3 70

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 140 °C. Scheur het brood in stukken van 2 cm. Snijd de knoflook fijn en verdeel met het brood over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bak ca. 25 min. in de oven. Neem uit de oven.
  2. Snijd de ui in dunne ringen en meng met de azijn en kappertjes. Laat 20 min. afgedekt buiten de koelkast staan.
  3. Laat de ui en kappertjes uitlekken in een vergiet en vang de azijn op. Snijd de tomaten in stukken en meng met de helft van het basilicum en de ui en kappertjes in een grote schaal. Voeg het brood toe, besprenkel met 4 el van de opgevangen azijn en laat 30 min. afgedekt buiten de koelkast staan. Schep halverwege om.
  4. Breng de panzanella op smaak met peper, eventueel zout, de opgevangen azijn en 1 el olie. Bestrooi met de rest van het basilicum en serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt de salade een halve dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 375 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Panzanella (broodsalade)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan­za­nel­la (brood­sa­la­de)

1
1

Verwarm de oven voor op 140 °C.

2
2
  • 1 ciabatta
  • 2 tenen knoflook

Scheur het brood in stukken van 2 cm. Snijd de knoflook fijn en verdeel met het brood over een met bakpapier beklede bakplaat.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 180 ml extra vierge olijfolie

Besprenkel met de olie en bak ca. 25 min. in de oven. Neem uit de oven.

4
4
  • 2 rode uien
  • 200 ml rodewijnazijn
  • 4 el kappertjes

Snijd de ui in dunne ringen en meng met de azijn en kappertjes. Laat 20 min. afgedekt buiten de koelkast staan.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5

Laat de ui en kappertjes uitlekken in een vergiet en vang de azijn op.

6
6
  • 4 bak tastytomtomaten
  • 15 g basilicum

Snijd de tomaten in stukken en meng met het basilicum en de ui en kappertjes in een grote schaal.

7
7

Voeg het brood toe aan de schaal, besprenkel met 4 el van de opgevangen azijn en laat 30 min. afgedekt buiten de koelkast staan. Schep halverwege om.

8
8
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 15 g basilicum

Breng de panzanella op smaak met peper, eventueel zout, de opgevangen azijn en de olie. Bestrooi met het basilicum en serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt de salade een halve dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.