Gril­l­kar­bo­na­de met lin­zen­sa­la­de

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de ongeschilde krieltjes in water met zout in ca. 12 min. gaar. Giet af en laat in een wijde schaal iets afkoelen. Halveer de grote krieltjes. Meng 2 el olie en 1 el azijn erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  2. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer ze en kook ze in water met zout in ca. 8 min. beetgaar. Spoel af onder koud stromend water en meng met de linzen en de helft van de rucola. Breng op smaak met 1 el azijn en peper en zout.
  3. Verhit de grillpan. Bestrijk de karbonades met de rest van de olie en bestrooi ze met peper en zout. Gril in ca. 6 min. gaar. Keer halverwege.
  4. Leg de karbonades op 4 borden en verdeel de rest van de rucola erover. Serveer met de krieltjes en de linzensalade.

Tip:

Gebruik voor een Italiaans accent balsamico­azijn in plaats van gewone azijn.

video

Vlees gril­len

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.