Si­ci­li­aan­se cous­cous

Rozijn, citroen en munt zijn typisch Siciliaanse ingrediënten. In deze couscous krijgen ze allemaal de kans te schitteren.

(288)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Rozijn, citroen en munt zijn typisch Siciliaanse ingrediënten. In deze couscous krijgen ze allemaal de kans te schitteren. 4 personen
3 288

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de schil van 1 citroen en halveer de vrucht. Snijd de andere citroen in partjes. Snipper de ui en snijd de aubergine in blokjes.
  2. Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min en voeg de aubergine toe. Voeg het citroenrasp en de rozijnen toe. Knijp de citroenhelften boven de pan uit; houd een hand onder de citroenen om de pitjes op te vangen. Voeg water toe en stoof de aubergine met de deksel op de pan in 6 min. gaar.
  3. Schep de couscous en de tonijn door de aubergine. Verwarm nog 1 min. Snijd de munt in reepjes en meng met de rest van de olie door de couscous. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de couscous met de partjes citroen.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 275 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Siciliaanse couscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Si­ci­li­aan­se cous­cous

1
1
  • 300 g couscous

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 citroenen

Rasp de gele schil van 1 citroen en halveer de vrucht. Snijd de andere citroen in partjes.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

3
3
  • 1 ui
  • 2 aubergines
  • 2 el olijfolie

Snipper de ui en snijd de aubergine in blokjes. Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

4
4

Voeg de aubergine toe en bak 1 min. mee. Draai het vuur laag.

5
5
  • 3 el rozijnen

Voeg het citroenrasp en de rozijnen toe. Knijp de citroenhelften boven de pan uit; houd een hand onder de citroenen om de pitjes op te vangen.

6
6
  • 50 ml kraanwater

Voeg water toe en stoof de aubergine met de deksel op de pan in 6 min. gaar. Roer de couscous met een vork los.

7
7
  • 370 g tonijnstukken in olie

Schep de couscous en de tonijn door de aubergine. Verwarm nog 1 min.

8
8
  • 1 bakje munt
  • 3 el olijfolie

Snijd de munt in reepjes en meng met de rest van de olie door de couscous. Breng op smaak met peper en zout.

9
9

Serveer de couscous met de partjes citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.