Kip­fi­lethaas­jes met pit­ti­ge olij­ven

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 460 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
4 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de on­geschilde aardappelen in parten.
  2. Schep de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat om met de ui en 2 el olie. Bestrooi met (zee)zout naar smaak. Rooster de aardappelen met ui in 40-45 min. goudbruin en gaar. Leg na 20 min. de tomaat ertussen.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de kipfilethaasjes in 6-8 min. bruin en gaar. Voeg de olijven en peper en zout naar smaak toe en bak nog 2 min.
  4. Verdeel de aardappelen met ui en tomaat en de kipfilethaasjes over 4 borden.

Tip:

In plaats van pittige olijven kunt u ook gewone of pesto-olijven gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.