Pe­p­o­so met ui en kruid­na­gel

  • hoofdgerecht
  • 10 personen
  • 350 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 6 uur wachten
(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 10 personen
3 45

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Neem een grote pan waar de ingrediënten precies in passen. Leg eerst een paar schenkels in de pan en daar bovenop een paar hele tenen knoflook en de laurierblaadjes. Strooi er vervolgens 1 el peper, een deel van de ui en zout naar smaak over. Leg hier 2 kruidnagels op en dan weer een laag schenkel en ui. Ga zo laag voor laag door tot alle ingrediënten op zijn en de pan bijna vol is. Schenk de wijn en de bouillon erover en breng aan de kook. Dek de pan strak af met een dubbele laag aluminiumfolie en zet hem ongeveer 6 uur (of tot het vlees mals is) in de oven. Laat iets afkoelen.
  2. Schep het bovendrijvende vet uit de pan en verwijder de laurierblaadjes en de kruidnagels. Schep het vlees uit de pan en pureer het stoofvocht. Pluk het vlees van het bot en doe het vlees terug in de pan. Het bot wordt niet gebruikt. Breng op smaak met zout en serveer met pasta en broccoli.

Tip:

U kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Na 1 of 2 dagen is de smaak van het vlees nog intenser.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 53 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.