Groen­te­friet met gem­ber­mos­terd

Zo'n frietje mét lusten we wel elke dag!

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Zo'n frietje mét lusten we wel elke dag! 6 personen
3 44

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de paprika in repen. Schil de peen en snijd in 3 stukken. Snijd de stukken in de lengte in plakken van 1 cm. Snijd de plakken in frieten van 1 cm dik. Snijd de komkommer in 3 stukken. Snijd ze in de lengte in plakken van 1 cm. Snijd de plakken in frieten van 1 cm dik. De zaadlijsten gebruik je niet. Schil de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd de stengels in frieten van dezelfde afmeting als de peen en komkommer.
  2. Snijd de gember fijn. Meng de crème fraîche met de mosterd en mayoniase. Voeg de gember toe en schep alles door elkaar. Breng op smaak met peper. Meng de paprika en groentefrieten en serveer in glazen met de gembermayonaise er apart bij. Bon appétit!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 125 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Groentefriet met gembermosterd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­friet met gem­ber­mos­terd

1
  • 250 g winterpeen
  • 1 gele paprika

Snijd de paprika in repen. Schil de peen en snijd in 3 stukken. Snijd de stukken in de lengte in plakken van 1 cm. Snijd de plakken in frieten van 1 cm dik.

2
  • 1 komkommer

Snijd de komkommer in 3 stukken. Snijd ze in de lengte in plakken van 1 cm. Snijd de plakken in frieten van 1 cm dik. De zaadlijsten gebruik je niet.

3
  • 4 stengels bleekselderij

Schil de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd de stengels in frieten van dezelfde afmeting als de peen en komkommer.

4
  • 4 el mayonaise
  • 4 bolletjes Chinese stemgember
  • 1 el grove mosterd
  • 125 ml crème fraîche

Snijd de gember fijn. Meng de crème fraîche met de mosterd en mayonaise. Voeg de gember toe en schep alles door elkaar. Breng op smaak met peper.

5

Meng de paprika en groentefrieten en serveer in glazen met de gembermayonaise er apart bij. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.