Ker­sen­cla­fou­tis

  • gebak
  • 8 personen
  • 290 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 40 min. oventijd
(151)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans gebak 8 personen
3 151

Ingrediënten

Keukenspullen
  • kersenontpitter
  • ronde ovenschaal (Ø 26 cm)
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de ovenschaal in en bestrooi de ovenschaal met de ⅓ van de suiker. Was de kersen en ontpit ze met de kersenontpitter. Bestrooi met de ⅙ van de suiker en laat even intrekken. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen.
  2. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een scherp mesje het merg eruit. Klop de eieren los. Maal de amandel in de keukenmachine fijn en meng met het citroenrasp, de bloem, het zout en ⅓ van de suiker in een kom.
  3. Maak een kuiltje in het midden, schenk de eieren erin en klop met een garde glad. Klop eerst de melk en dan de slagroom erdoor. Voeg het vanillemerg toe. Schenk het beslag in de ovenschaal en verdeel de kersen erover. Bak in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar en goudbruin. Laat minimaal 30 min. afkoelen. Strooi de rest van de suiker over de clafoutis. Serveer lauwwarm.
video

Va­nil­le­stok­jes ver­wer­ken

Instructievideo - 00:48 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kersenclafoutis

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ker­sen­cla­fou­tis

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 2 g boter
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 500 g kersen

Vet de ovenschaal in en bestrooi de ovenschaal met de suiker. Was de kersen en ontpit ze met de kersenontpitter.

3
3
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 1 citroen

Bestrooi met de suiker en laat even intrekken. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen.

4
4
  • 1 vanillestokje
  • 3 eieren

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een scherp mesje het merg eruit. Klop de eieren los.

5
5
  • 55 g amandelschaafsel
  • 75 g bloem
  • 1 mespunt zout
  • 2 el fijne kristalsuiker

Maal de amandel in de keukenmachine fijn en meng met het citroenrasp, de bloem, het zout en de suiker in een kom.

6
6
  • 200 ml volle melk
  • 250 ml slagroom

Maak een kuiltje in het midden, schenk de eieren erin en klop met een garde glad. Klop eerst de melk en dan de slagroom erdoor.

7
7

Voeg het vanillemerg toe. Schenk het beslag in de ovenschaal en verdeel de kersen erover.

8
8
  • 1 el fijne kristalsuiker

Bak in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar en goudbruin. Laat minimaal 30 min. afkoelen. Strooi de suiker over de clafoutis. Serveer lauwwarm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.