Kip­fi­let & munt-ci­troen­ri­cot­ta

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 250 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 78

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal 25 x 25 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de munt fijn. Meng het citroenrasp met de munt, ricotta en knoflook. Bestrooi de kipfilet met peper en zout naar smaak. Bestrijk de ovenschaal met de olie en leg de kipfilet erin. Bestrijk de kip royaal met het ricottamengsel. Zet ca. 20 min. in de oven.
  2. Neem uit de oven. Laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Serveer de kip met pasta in tomatensaus en in olijfolie geroerbakte spinazie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.