Kip met cho­ri­zo en si­naas­ap­pel

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 595 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(99)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 99

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de kippenbouten met peper en zout. Verhit de olie in een ruime braadpan en braad de kip in 3 min. rondom bruin. Voeg het paprikapoeder, de ui, knoflook, chorizo, tomaat, krieltjes en wijn toe. Stoof met de deksel op de pan op laag vuur 30 min.
  2. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Snijd de peterselie fijn en meng met het rasp. Strooi voor serveren over de kip. Lekker met een groene salade van rucola en veldsla.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 37 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.