Kip­fi­let en erw­ten

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de boter en de olie in een koekenpan. Verdeel de kip in 4 stukken, bestrooi met peper en zout en bak in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Voeg na 8 min. de rozemarijn en knoflook toe.
  2. Bak de spekreepjes in een andere pan in ca. 6 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Doe de rest van de boter bij het bakvet en bak de bevroren tuinerwten ca. 4 min. Meng het spek erdoor. Breng op smaak met peper.
  3. Verdeel 4 mooie slabladeren over 4 borden. Snijd de rest in dunne reepjes en schep ze erin. Schep de tuinerwten met spek erin en leg de kip ernaast. Lekker met aardappelpartjes.

serveertip:

Lekker met aardappelpartjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kipfilet en erwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­fi­let en erw­ten

1
1
  • 40 g boter
  • 1 el olijfolie

Verhit de helft van de boter en de olie in een koekenpan.

2
2
  • 400 g kipfilet

Verdeel de kip in 4 stukken, bestrooi met peper en zout en bak in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

3
3
  • 1 gedroogde rozemarijn
  • 1 teen knoflook

Pers de knoflook. Voeg na 8 min. bakken de rozemarijn en knoflook toe.

4
4
  • 200 g spekreepjes

Bak de spekreepjes in een andere pan in ca. 6 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

5
5
  • 40 g boter
  • 450 tuinerwten

Doe de rest van de boter bij het bakvet en bak de bevroren tuinerwten ca. 4 min. Meng het spek erdoor. Breng op smaak met peper.

6
6
  • ½ kropsla

Verdeel 4 mooie slabladeren over 4 borden. Snijd de rest in dunne reepjes en schep ze erin.

7
7

Schep de tuinerwten met spek erin en leg de kip ernaast.

serveertip:

Lekker met aardappelpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.