Tor­til­la­taart met gu­a­ca­mo­le

Dat is feest: taart bij het avondeten! Zeker deze hartige versie met tortilla's en zelfgemaakte guacamole.

(333)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Dat is feest: taart bij het avondeten! Zeker deze hartige versie met tortilla's en zelfgemaakte guacamole. 4 personen
3 333

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pureer de bonen. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Pers het sap uit de limoen. Doe de avocado, knoflook en wat limoensap in de keukenmachine. verkruimel de geitenkaas en schep deze met wat zout erdoor.
  2. Verdeel de kaas, jalapeños en de helft van de salsasaus over helft van de wraps. Dek af met de overige wraps. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak steeds 1 tortilla ca. 4 min. tot de kaas gesmolten is. Keer halverwege. Stapel de tortilla's op elkaar, met steeds 1/3 van de bonenpuree en uitgelekte maiskorrels ertussen. Garneer met jalapeños en korianderblaadjes. Serveer met guacamole en saus.
video

Avo­ca­do

Onze leverancier - 04:48 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 995 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 58 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 2.355 mg
  • vezels 15 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Tortillataart met guacamole

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­til­la­taart met gu­a­ca­mo­le

1
1
  • 400 g chilibonen
  • 2 avocado's
  • 1 limoen

Pureer de bonen. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Pers het sap uit limoen.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 100 g zachte geitenkaas

Doe de avocado, knoflook en wat limoensap in de keukenmachine. Verkruimel de geitenkaas en schep deze met wat zout erdoor.

3
3
  • 300 g gemalen belegen kaas 50+
  • 4 el jalapeñopepers
  • 330 g salsa mild
  • 8 g meergranen tortillawraps

Verdeel de kaas, jalapeños en de helft van de slasaus over de helft van de wraps. Dek af met de overige wraps.

4
4

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak steeds 1 tortilla ca. 4 min. tot de kaas gesmolten is. Keer halverwege.

5
5
  • 300 g maiskorrels

Stapel de tortilla's op elkaar, met steeds 1/3 van de bonenpuree en uitgelekte maiskorrels ertussen.

6
6
  • 15 g koriander

Garneer met jalapeños en korianderblaadjes. Serveer met guacamole en saus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.