Wit­lofsala­de

Witlof en sinaasappel: een gouden combinatie. Zeker als je er ook nog noten en cranberry's doorheen mengt.

(105)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Witlof en sinaasappel: een gouden combinatie. Zeker als je er ook nog noten en cranberry's doorheen mengt. 4 personen
3 105

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en de buitenste bladeren. Haal de blaadjes los en doe in een schaal.
  2. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen. Voeg toe aan het witlof. Knijp de vruchtvleesvliesjes uit boven een kom. Voeg de mosterd, olie en peper en zout toe en klop tot een dressing.
  3. Rooster de noten in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne partjes en meng met het witlof. Schep de dressing, noten en cranberry's erop.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Witlofsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lofsala­de

1
1
  • 3 stronken witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en de buitenste bladeren. Haal de blaadjes los en doe in een schaal.

2
2
  • 2 sinaasappels

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen. Voeg toe aan het witlof. Knijp de vruchtvleesvliesjes uit boven een kom.

3
3
  • 2 tl dijonmosterd
  • 4 el olijfolie extra vierge

Voeg de mosterd, olie en peper en zout toe en klop tot een dressing.

4
4
  • 70 g macadamianoten
  • 1 friszure appel
  • 4 el gedroogde cranberry's

Rooster de noten in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne partjes en meng met het witlof. Schep de dressing, noten en cranberry's erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.