Mi­ni­ke­babs

Met deze kruidige spiesjes op de barbecue is het op en top zomer!

(162)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Met deze kruidige spiesjes op de barbecue is het op en top zomer! 8 personen
3 162

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan
  • 8 tapasprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Snijd de saucijzen open en haal het vlees uit het velletje. Voeg de knoflook, sambal en peterselie toe aan de saucijsvlees en kneed goed door.
  2. Verdeel het vlees in rolletjes (per persoon 1) en steek er een prikker in. Verhit de grillpan en bak de kebabs in ca. 6 min. bruin en gaar. Keer regelmatig. Serveer met de tzatziki.

combinatietip:

Maak een saladedressing door fijngesneden peterselie te mengen met 1 el azijn, ½ tl mosterd en 4 el olijfolie.

video

Tzat­zi­ki ma­ken

Instructievideo - 00:56 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 70 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 265 mg
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Minikebabs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni­ke­babs

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 10 g platte peterselie
  • 2 magere rundersaucijzen

Snijd de knoflook en peterselie fijn. Snijd de saucijzen open en haal het vlees uit het velletje.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 1 tl sambal oelek

Voeg de knoflook, sambal en peterselie toe aan het saucijsvlees en kneed goed door.

3
3
  • 150 g ambachtelijke tzatziki

Verhit de grillpan en bak de kebabs in ca. 6 min. bruin en gaar. Keer regelmatig. Serveer met de tzatziki.

Vlees grillen

Instructievideo

00:39 min.

4
4

Verdeel het vlees in rolletjes (per persoon 1) en steek er een prikker in.

combinatietip:

Maak een saladedressing door fijngesneden peterselie te mengen met 1 el azijn, ½ tl mosterd en 4 el olijfolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.