Lams­ko­te­le­tjes met knof­look­crè­me

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 6 personen
3 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminium barbecuebakje

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Snijd het bovenste kapje van de bol knoflook zodat de tenen zichtbaar worden. Leg in het aluminium bakje en besprenkel met 1 el olie. Pof 20 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Laat iets afkoelen en duw de knoflooktenen eruit. Pers de knoflooktenen en meng ze met de crème fraîche en 2 el olie. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Rooster het karwijzaad in een koekenpan zonder olie of boter 2 min. Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout.
  3. Gril het vlees op de barbecue ca. 4 min. Keer regelmatig. Bestrooi met het karwijzaad en serveer met de knoflookcrème.

Tip:

U kunt de knoflookcrème een paar uur van tevoren bereiden. Pof de knoflook dan 30 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.

video

Vlees gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 02:53 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 48 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.