Rijst­sa­la­de met ma­kreel

(119)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 119

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen. Schep af en toe om.
  2. Maak ondertussen de makreel schoon: verwijder het vel en de graten en breek het visvlees in stukjes. Doe de tuinerwten in een kom en schenk er 1 liter kokend water over zodat ze ontdooien. Laat uitlekken in een vergiet.
  3. Meng in een kom de makreel met de tuinerwten, ui, bleekselderij en koriander. Meng de mayonaise met 4 el water en schep dit door het vis-groentemengsel. Voeg de rijst toe en breng op smaak met peper en zout.

Tip:

Zomers hapje: snijd de rest van de bleekselderij in stukjes van 4 cm. Vul met zuivelspread en bestrooi met wat peper.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Rijstsalade met makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst­sa­la­de met ma­kreel

1
1
  • 300 g zilvervliesrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen. Schep af en toe om.

2
2
  • 350 g ambachtelijke makrelen

Maak de makreel schoon: verwijder het vel en de graten en breek het visvlees in stukjes.

3
3
  • 450 g tuinerwten

Doe de tuinerwten in een kom en schenk er 1 liter kokend water over zodat ze ontdooien. Laat uitlekken in een vergiet.

4
4
  • 1 rode ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 15 g koriander

Snijd de stengels bleekselderij in stukjes, de ui in halve ringen en de blaadjes koriander fijn. Meng dat in een kom met de makreel en de tuinerwten.

5
5
  • 3 el mayonaise

Meng de mayonaise met 4 el water en schep dit door het vis-groentemengsel. Voeg de rijst toe en breng op smaak met peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.