Ame­ri­can chee­se­bur­ger

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht 4 personen
3 60

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Meng de kaas en bieslook. Kneed het gehakt met het paneermeel, het ei en peper en zout naar smaak. Vorm met vochtige handen 4 ballen. Druk hier een kuiltje in, vul dat met het kaas-bieslookmengsel en maak het dicht met gehakt. Vorm platte burgers.
  2. Bak het spek 5 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Gril de burgers op de barbecue of in de grillpan in 5-8 min. gaar. Rooster de broodjes op de snijkant er 1 min. naast. Beleg de onderste helften met sla en tomaat, dan met de burger en het spek en tot slot met de ui, augurk en ketchup. Dek af met de bovenste broodjeshelften. Lekker met (oven)frites en wittekoolsalade.
video

Ham­bur­gers gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:30 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.