Gaz­pa­cho met ge­gril­de pa­pri­ka

IJskoud de lekkerste. Lest de dorst en stilt de honger. Perfect voor de picknick.

(90)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht IJskoud de lekkerste. Lest de dorst en stilt de honger. Perfect voor de picknick. 4 personen
3 90

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • blender of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd 3 dikke plakken van het brood en verwijder de korst. Doe het brood in een kom. Snijd de knoflook fijn en voeg deze met de komijn en olie toe.
  2. Schil de komkommer, snijd in stukken van 4 cm en doe in de blender (voor een fijne soep) of de keukenmachine (voor een grovere soep). Snijd de groene paprika in blokjes en snipper de ui. Voeg de helft van de groene paprika, de helft van de ui, de tomato frito en de gegrilde paprika's met vocht toe.
  3. Pureer ca. 2 min. tot een vloeibare massa. Voeg de azijn en het brood toe en pureer nog 1 min. Verdun de soep eventueel met een beetje water.
  4. Breng op smaak met tabasco en zout. Laat de soep minimaal 1 uur koud worden in de koelkast. Serveer de soep met de rest van het brood, de groene paprika en de ui in bakjes erbij.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.975 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gazpacho met gegrilde paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gaz­pa­cho met ge­gril­de pa­pri­ka

1
1
  • 3 plakken boule beurre
  • 1 teen knoflook
  • ½ tl gemalen komijn (djinten)
  • 4 el olijfolie

Snijd dikke plakken van het brood en verwijder de korst. Doe het brood in een kom. Snijd de knoflook fijn en voeg deze met de komijn en olie toe.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 1 komkommer

Schil de komkommer, snijd in stukken van 4 cm en doe in de blender (voor een fijne soep) of de keukenmachine (voor een grovere soep).

3
3
  • 1 groene paprika
  • 1 ui

Snijd de groene paprika in blokjes en snipper de ui.

4
4
  • 700 g tomato frito
  • 295 g gegrilde paprika's

Voeg de helft van de groene paprika, de helft van de ui, de tomato frito en de gegrilde paprika's met vocht toe.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5
  • 2 el rodewijnazijn

Pureer ca. 2 min. tot een vloeibare massa. Voeg de azijn en het brood toe en pureer nog 1 min. Verdun de soep eventueel met een beetje water.

6
6
  • 2 tl tabasco

Breng op smaak met tabasco en zout. Laat de soep minimaal 1 uur koud worden in de koelkast.

7
7

Serveer de soep met de rest van het brood, de groene paprika en de ui in bakjes erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.