Roer­ei, cho­ri­zo en tuin­bo­nen

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 12

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de boontjes ca. 10 min. in water zonder zout. Spoel af onder koud stromend water. Verwijder de lichtgroene vliesjes van de bonen (dubbeldoppen).
  2. Bak de chorizo 6 min. uit op laag vuur. Voeg na 3 min. de knoflook en de tijm toe. Roer ondertussen de eieren los met de slagroom. Voeg toe en laat het ei in ca. 2 min. al roerend met een pollepel stollen tot een smeuïge massa. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd het brood in dikke plakken en verdeel over 4 borden. Schep het roerei erop. Bestrooi met de bonen.

Tip:

Met een salade van kropsla en honing-mosterddressing (fles 270 ml) maakt u er een volledige maaltijd van.

video

Tuin­bo­nen dub­beldop­pen

Instructievideo - 00:24 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 53 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.