Glüh­wein-sor­bet­ijs

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 230 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 5 uur wachten
(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 8 personen
4 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • metalen of plastic diepvriesbak (1 liter)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de wijn in een steelpan en verwarm op laag vuur. Snijd 1 sinaasappel en de 1/2 citroen in plakken en voeg toe aan de wijn. Voeg het kaneelstokje, de kristalsuiker, honing, kruidnagel en het laurierblad toe. Laat de smaken op laag vuur 30 min. in de wijn trekken. De wijn mag niet koken.
  2. Schenk de wijn door een zeef en doe terug in de pan. Voeg de geleisuiker toe en roer tot deze is opgelost. Schenk de wijn in de diepvriesbak, laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet in de vriezer. Laat 5 uur bevriezen. Roer elk uur even door met een garde of vork.
  3. Klop de slagroom lobbig. Snijd de overgebleven sinaasappel in schijfjes. Verdeel het ijs over 8 glazen en serveer met de slagroom en sinaasappelschijfjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 6 g
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.