Kou­de kip met li­moen­mayo

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 70

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan water met 2 tl zout aan de kook. Voeg de kipfilet toe en laat in ca. 12 min. gaar worden. Houd het water tegen de kook aan (pocheren). Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen.
  2. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Meng de mayonaise met het rasp en sap en breng op smaak met tabasco, peper en zout.
  3. Snijd de kip in dunne plakjes. Scheur het basilicum in grove stukken en meng met de rucola en koriander. Verdeel over 4 borden. Leg de kip erop en verdeel de mayonaise erover. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
video

Vis po­che­ren

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Koude kip met limoenmayo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kou­de kip met li­moen­mayo

1
1
  • 400 g kipfilet

Breng een pan water met 2 tl zout aan de kook. Voeg de kipfilet toe en laat in ca. 12 min. gaar worden.

2
2

Houd het water tegen de kook aan (pocheren). Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen.

3
3
  • 1 limoen

Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit.

4
4
  • 4 el mayonaise
  • 1 tabasco

Meng de mayonaise met het rasp en sap en breng op smaak met tabasco, peper en zout.

5
5
  • 15 g basilicum
  • 40 g rucola
  • 15 g koriander

Snijd de kip in dunne plakjes. Scheur het basilicum in grove stukken en meng met de rucola en koriander.

6
6

Verdeel over 4 borden. Leg de kip erop en verdeel de mayonaise erover. Bestrooi met peper en zout naar smaak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.