La­sag­net­te met to­maat en an­sjo­vis

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 340 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 54

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 20 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de tomaten en de laurierblaadjes in de ovenschaal. Meng de knoflook met 2 el olie en besprenkel de tomaten ermee. Bestrooi met peper en zout. Rooster de tomaten ca. 25 min. in de oven.
  2. Snijd of knip ondertussen de lasagnebladen in de lengte in 3 banen van ca. 3 cm. Kook in ruim water met zout in ca. 3 min. beetgaar. Giet af.
  3. Neem de tomaten uit de oven en verwijder de laurierblaadjes. Voeg de ansjovis en de lasagnette toe en schep om. Lekker met grof gesneden basilicum.

Tip:

Serveer er voor een complete maaltijd een tartaartje en rucolasalade met olijfolie en azijn bij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.