Lams­bur­ger met kik­ker­erw­ten

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 24

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Pof de aardappelen 8 min. in de magnetron op 700 watt. Leg ze op het rooster aan de zijkant van de barbecue tot de lamsburgers klaar zijn. Keer regelmatig.
  2. Meng de kikkererwten met de peterselie, komkommer en ui. Voeg de olie en peper en zout naar smaak toe.
  3. Rooster de lamsburgers op de hete barbecue in ca. 12 min. gaar. Keer regelmatig. Serveer met de gepofte aardappel en de kikkererwtensalade.

Tip:

Gepofte aardappelen zijn lekker met een eetlepel crème fraîche met honing en rozemarijn (bakje 200 ml). Snijd de rest van de peterselie fijn en strooi over een tomatensalade voor een kruidig accent.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.