Ve­ga­bur­ger met ge­gril­de groen­ten

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 42

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue en satéprikkers, minstens 30 min. geweekt in koud water

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Schep de paprika, courgette en ui om met de olie, oregano en peper en zout. Rijg de groenten aan de satéprikkers.
  2. Rooster de groentespiesen op de hete barbecue in 6-8 min. rondom beetgaar. Keer regelmatig. Gril de hamburgers in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  3. Snijd de broodjes open en leg er een hamburger op. Serveer met de groentespiesen. Lekker met houmous.

Tip:

Hebt u een grillwok? Dan kunt u de groenten ook daarin grillen, eventueel in 2 porties.

video

Ham­bur­gers gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:30 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.