Bief­stuk bak­ken

Een geweldig mals stukje vlees.

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een geweldig mals stukje vlees. 4 personen
3 58

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het vlees in 30 min. op kamertemperatuur komen. Bestrooi aan beide kanten met peper en zout.
  2. Verhit een ruime koekenpan op hoog vuur. Voeg 25 g boter toe. Wacht tot het schuim verdwijnt, de boter heeft dan de juiste temperatuur. Leg de biefstukken in de pan en zorg dat ze elkaar niet raken. Houd de biefstukken tijdens het bakken in beweging, zo blijft de temperatuur constant. Als de biefstukken aan één kant mooi bruin zijn, keer je ze om. Voeg na 1 min. de rest van de boter toe.
  3. Bak de biefstukken naar wens rare, medium of well done. Neem ze uit de pan en laat op een warm bord 5 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie.
  4. De aanbaksels en vleessappen in de pan zijn de ideale basis voor je jus of saus.

bereidingstip:

Kijk, als je een biefstuk snijdt, altijd goed naar de richting van de draad. Snijd de biefstuk (maar ook ander vlees) altijd dwars op de draad. Omdat de vezels dan korter zijn, hoef je minder te kauwen en ervaar je het vlees als malser.

serveertip:

Lekker met een romige pepersaus. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

video

Bief­stuk bak­ken

Kookles - 02:37 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Biefstuk bakken

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bief­stuk bak­ken

1
  • 4 biefstukken

Laat het vlees in 30 min. op kamertemperatuur komen. Bestrooi aan beide kanten met peper en zout.

Tip: Door dit vlak voor het bakken te doen, trekt het zout in het vlees en krijg je een lekker hartige smaak.

2
  • 25 g boter

Verhit een ruime koekenpan op hoog vuur. Voeg de boter toe. Wacht tot het schuim verdwijnt, de boter heeft dan de juiste temperatuur.

3

Leg de biefstukken in de pan en zorg dat ze elkaar niet raken. Houd de biefstukken tijdens het bakken in beweging, zo blijft de temperatuur constant.

4
  • 25 g boter

Als de biefstukken aan één kant mooi bruin zijn, keer je ze om. Voeg na 1 min. de rest van de boter toe.

Tip: Door weer boter toe te voegen voorkom je dat de boter verbrandt en krijgt het vlees een extra volle smaak.

5

Bak de biefstukken naar wens rare, medium of well done. Neem ze uit de pan en laat op een warm bord 5 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie.

6

De aanbaksels en vleessappen in de pan zijn de ideale basis voor je jus of saus. Bon appétit!

bereidingstip:

Kijk, als je een biefstuk snijdt, altijd goed naar de richting van de draad. Snijd de biefstuk (maar ook ander vlees) altijd dwars op de draad. Omdat de vezels dan korter zijn, hoef je minder te kauwen en ervaar je het vlees als malser.

serveertip:

Lekker met een romige pepersaus. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.