Ko­ri­an­der-ge­hakt­bal­le­tjes

(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 10 personen
3 61

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous in een kom en voeg 4 el koud water toe. Laat 5 min. staan. Snijd de verse koriander grof. Voeg het gehakt, ei, paprikapoeder, de gemalen koriander en de helft van de verse koriander aan de couscous toe. Breng op smaak met peper en zout en kneed het mengsel 2 min. Vorm er met vochtige handen 10 balletjes van.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca. 6 min. bruin en gaar. Bestrooi met de rest van de verse koriander. Serveer warm of koud. Lekker met een dip van 3 el Griekse yoghurt, 1 el mayonaise en 1 fijngesneden teen knoflook.

serveertip:

Serveer warm of koud. Lekker met een dip van 3 el Griekse yoghurt, 1 el mayonaise en 1 fijngesneden teen knoflook.

video

Hoe moet je bal­le­tjes rol­len?

Allerhande kids - 01:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Koriander-gehaktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­ri­an­der-ge­hakt­bal­le­tjes

1
1
  • 50 g couscous
  • 15 koriander

Doe de couscous in een kom en voeg 4 el koud water toe. Laat 5 min. staan.

2
2
  • 250 g kalfsgehakt
  • 1 ei
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 7½ g koriander

Voeg het gehakt, ei, paprikapoeder, de gemalen koriander en de verse koriander aan de couscous toe.

3
3

Breng op smaak met peper en zout en kneed het mengsel 2 min. Vorm er met vochtige handen 10 balletjes van.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 7½ g koriander

Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca. 6 min. bruin en gaar. Bestrooi met de verse koriander.

serveertip:

Serveer warm of koud. Lekker met een dip van 3 el Griekse yoghurt, 1 el mayonaise en 1 fijngesneden teen knoflook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.