Sho­ar­ma­to­s­ti met to­ma­ten­sal­sa

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 4 personen
3 44

Ingrediënten

Keukenspullen
  • tosti-ijzer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de peper in dunne reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees met de helft van de peper in ca. 5 min. goudbruin en gaar.
  2. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes en meng met de ketchup, komijn en ui. Voeg de rest van de rode peper toe. Rasp de groene schil van de limoen en halveer de vrucht. Voeg het rasp toe en knijp er een paar druppels sap bij. Breng de salsa op smaak met peper en zout.
  3. Beleg 4 sneetjes brood met het vlees en leg er een plak kaas op. Dek af met de overgebleven sneetjes brood. Gril in het tosti-ijzer en serveer met de salsa. Lekker met komkommer-avocadosoep (recept op ah.nl/recepten).
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.