Bo­nen­sa­la­de met to­nijn en aman­de­len

(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 78

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 5 min. krokant. Laat afkoelen op een bord. Hak de amandelen grof.
  2. Marineer de ui 5 min. in het sinaasappelsap. Voeg de olie toe en breng op smaak met peper en zout. Spoel de kidneybonen onder koud water af en laat uitlekken. Schep door de dressing.
  3. Halveer de snijbonen en snijd de helften in reepjes. Kook in water met zout in ca. 4 min. beetgaar. Meng ze nog warm met de kidneybonen.
  4. Pureer de tonijn met de mayonaise, 4 el water en peper en zout glad. Verdeel de salade over 4 borden, schep de tonijnmayonaise erover en bestrooi met de amandelen. Scheur het basilicum in stukken en verdeel over de salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 40 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.