Zuur­kool­sa­la­de met man­go en avo­ca­do

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 265 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 37

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de zuurkool in een zeef, haal los met een vork en spoel af onder de koude kraan. Laat uitlekken. Druk het overtollige vocht eruit.
  2. Snijd het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in zeer dunne reepjes.
  3. Rasp de ongeschilde appel boven een kom. Meng met de zuurkool en de olie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over een schaal. Snijd de mango in stukjes en de avocado in de lengte in plakken. Verdeel beide over de salade. Breng op smaak met limoensap en bestrooi met de rode peper. Laat de salade in ca. 30 min. koud worden in de koelkast. Serveer met bijvoorbeeld reuzengarnalen met chili en feta (recept op ah.nl/recepten)en stokbrood voor een complete maaltijd.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.