Zalm exo­ti­que

Lekker met couscous en spinazie.

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Lekker met couscous en spinazie. 4 personen
3 70

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise). Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat u het vruchtvlees er makkelijk met uw mes tussenuit kunt wippen. Snijd de partjes in stukjes. Haal de blaadjes van het basilicum en snijd de helft fijn.
  2. Maak de antiboise: pers de citroen uit. Meng de tomaat met de grapefruit, het basilicum en ⅔ van de olie. Breng op smaak met peper, zout en het citroensap.
  3. Bestrijk de zalm met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de vis 8-10 min. keer ze halverwege.
  4. Leg de vis op een schaal en schep de antiboise erop. Garneer met de rest van het basilicum.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 75 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Zalm exotique

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm exo­ti­que

1
1
  • 2 trostomaten

Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise).

Tip: Brunoise is gesneden in dobbelsteentjes van 0.5 tot 2 cm.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

2
2
  • 1 rode grapefruit

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruit.

Tip: De grapefruit schillen gaat het makkelijkst als je hem, net zoals een appel, in een ronddraaiende beweging schilt.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

3
3

Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat u het vruchtvlees er makkelijk met uw mes tussenuit kunt halen. Snijd de partjes in stukjes.

4
4
  • 15 g basilicum

Haal de blaadjes van het basilicum en snijd de helft fijn.

5
5
  • 1 citroen
  • 4 el olijfolie extra vierge

Maak de antiboise: pers de citroen uit. Meng de tomaat met de grapefruit, het basilicum en de olie. Breng op smaak met peper, zout en het citroensap.

6
6
  • 650 g zalmfilet
  • 2 el olijfolie extra vierge

Bestrijk de zalm met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de vis 8-10 min. keer ze halverwege.

7
7

Leg de vis op een schaal en schep de antiboise erop. Garneer met de rest van het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.