Oven­ka­bel­jauw met pes­to

In de oven wordt de vis perfect gaar.

(673)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht In de oven wordt de vis perfect gaar. 4 personen
3 673

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
  2. Doe pijnboompitten in de vijzel, voeg de knoflook toe en maal fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Doe het basilicum en de kaas erbij en maal tot puree. Roer de olie erdoor en breng de pesto op smaak met peper en zout.
  3. Leg de vis in de ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Verdeel de helft van de pesto erover. Leg de tomaatjes aan de tak op de vis en verdeel de uitgelekte olijven en de rest van de pijnboompitten erover. Bak de vis ca. 15 min. in de oven.
  4. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep de rest van de pesto door de pasta en serveer bij de vis.

variatietip:

Zongerijpte olijven smaken ook heerlijk in een Griekse salade.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

video

Pes­to ma­ken

Kookles - 04:35 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 285 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Ovenkabeljauw met pesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­ka­bel­jauw met pes­to

1
1
  • 65 g pijnboompitten

Verwarm de oven voor op 190 °C. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • 1 teen knoflook

Doe pijnboompitten in de vijzel, voeg de knoflook toe en maal fijn.

Vijzelen

Instructievideo

01:06 min.

3
3
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 30 g basilicumblaadjes

Rasp de Parmezaanse kaas. Doe het basilicum en de kaas bij de pijnboompitten en maal tot puree.

4
4
  • 5 el olijfolie

Roer de olie erdoor en breng de pesto op smaak met peper en zout.

5
5
  • 500 g kabeljauwfilet

Leg de vis in de ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Verdeel de helft van de pesto erover.

Pesto maken

Instructievideo

04:35 min.

6
6
  • 500 g cherrytomaten aan de tak
  • 90 g Taggia olijven

Leg de tomaatjes aan de tak op de vis en verdeel de uitgelekte olijven en de rest van de pijnboompitten erover.

7
7
  • 300 g tagliatelle

Bak de vis ca. 15 min. in de oven. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

8
8

Schep de rest van de pesto door de pasta en serveer bij de vis.

variatietip:

Zongerijpte olijven smaken ook heerlijk in een Griekse salade.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.