Krui­den­cous­cous met to­maat­jes

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 48

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook 500 ml water. Doe de couscous in een ruime schaal en voeg de kurkuma, komijn en het paprikapoeder toe. Voeg zout naar smaak toe en meng door elkaar. Giet het water over de couscous en laat 10 min. staan. Roer de couscous los met een vork.
  2. Voeg de ui, paprika en kappertjes toe. Snijd de munt en peterselie heel fijn, voeg toe en meng. Schep de tomaatjes er voorzichtig door.
  3. Rasp de gele schil van de citroen boven de couscous en pers de vrucht uit. Voeg de olie, het citroensap en peper en zout naar smaak toe. Serveer lauw of koud.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kruidencouscous met tomaatjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­den­cous­cous met to­maat­jes

1
1
  • 500 ml gekookt water

Kook het water.

2
2
  • 300 g couscous
  • 3 tl kurkuma
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 2 tl paprikapoeder

Doe de couscous in een ruime schaal en voeg de kurkuma, komijn en het paprikapoeder toe. Voeg zout naar smaak toe en meng door elkaar.

3
3

Giet het water over de couscous en laat 10 min. staan. Roer de couscous los met een vork.

4
4
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika

Snijd de rode ui heel fijn en de rode paprika in kleine blokjes.

5
5
  • 100 g kappertjes
  • 15 g munt
  • 500 g cherrytomaten
  • 20 g platte peterselie

Voeg de ui, paprika en kappertjes toe. Snijd de muntblaadjes en peterselie heel fijn, voeg toe en meng. Schep de halve tomaatjes er voorzichtig door.

6
6
  • 1 citroen
  • 5 el olijfolie

Rasp de gele schil van de citroen boven de couscous en pers de vrucht uit. Voeg de olie, het citroensap en peper en zout naar smaak toe.

7
7

Serveer lauw of koud.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.