Sum­mer-shrimps

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
4 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de olijfolie in een maatbeker en voeg de knoflook toe. Snijd de gember in stukjes en voeg toe. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in stukken en voeg toe aan de olie. Pureer met de staafmixer.
  2. Doe de garnalen in een schaal en besprenkel met de sesamolie en de vissaus. Giet de gekruide olie erover en meng.
  3. Verhit een wok. Roerbak de garnalen met sesamolie, vissaus en gekruide olie ca 5 min. tot ze roze en gaar zijn. Laat de garnalen in de olie afkoelen. Serveer lauw of koud met de partjes limoen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.