Ker­rie­rijst met zalm­fi­let

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • stoomkoker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de prei in ringen. Hak de koriander fijn. Pers de knoflook boven de rijstkom van de stoomkoker uit. Roer de currypasta, rijst, rozijnen, prei, koriander, het water en zout erdoor. Vul de stoomkoker volgens de gebruiksaanwijzing met water. Zet de rijstkom erin en stoom de rijst ca. 30 min.
  2. Bestrooi de zalmfilets met peper en eventueel zout en leg op de kerrierijst. Stoom het geheel in nog ca. 10-15 min. gaar. Schep de kerrierijst op borden en leg de zalm ernaast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kerrierijst met zalmfilet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ker­rie­rijst met zalm­fi­let

1
1
  • 1 prei

Snijd de prei in ringen. Hak de koriander fijn. Pers de knoflook boven de rijstkom van de stoomkoker uit.

2
2
  • 1½ el milde currypasta
  • 200 g pandanrijst
  • 50 g rozijnen
  • 3 dl kraanwater
  • 1 tl zout

Roer de currypasta, rijst, rozijnen, prei, koriander, het water en zout erdoor.

3
3

Vul de stoomkoker volgens de gebruiksaanwijzing met water. Zet de rijstkom erin en stoom de rijst ca. 30 min.

4
4
  • 500 g zalmfilets

Bestrooi de zalmfilets met peper en eventueel zout en leg op de kerrierijst. Stoom het geheel in nog ca. 10-15 min. gaar.

5
5

Schep de kerrierijst op borden en leg de zalm ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.