Cour­get­te ge­vuld met cous­cous

Heerlijk mediterraan gerecht dat je bereidt met een... stoomkoker!

(88)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Heerlijk mediterraan gerecht dat je bereidt met een... stoomkoker! 4 personen
3 88

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • stoomkoker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Roer in een kom de couscous, shoarmakruiden, vloeibare bouillon en het water door elkaar en laat ca. 10 min. staan. Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd fijn. Verkruimel de geitenkaas. Schep de bosui en de geitenkaas door de couscous.
  2. Halveer de courgettes en hol ze uit met een lepel tot op ¾ cm van de wand. Vul de courgettes hoog op met het couscousmengsel en leg naast elkaar in de stoomkorf.
  3. Vul de stoomkoker met water. Zet de stoomkorf erin en stoom de courgettes in ca. 25 min. gaar.

combinatietip:

Serveer de courgettes met een salade van eikenbladsla.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 540 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Courgette gevuld met couscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te ge­vuld met cous­cous

1
1
  • 200 g couscous
  • 1 el shoarmakruiden
  • ¾ el vloeibare Italiaanse kruidenbouillon
  • 2 dl kraanwater

Roer in een kom de couscous, shoarmakruiden, vloeibare bouillon en het water door elkaar en laat ca. 10 min. staan.

2
2
  • 3 bosuitjes
  • 8 g verse munt

Snijd ondertussen de bosuitjes ringetjes. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd fijn.

3
3
  • 200 g zachte geitenkaas

Verkruimel de geitenkaas. Schep de bosui en de geitenkaas door de couscous.

4
4
  • 2 courgettes

Halveer de courgettes en hol ze uit met een lepel tot op ¾ cm van de wand.

5
5

Vul de courgettes hoog op met het couscousmengsel en leg naast elkaar in de stoomkorf.

6
6

Vul de stoomkoker met water. Zet de stoomkorf erin en stoom de courgettes in ca. 25 min. gaar.

combinatietip:

Serveer de courgettes met een salade van eikenbladsla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.