Kaas­ra­clet­te met lauw­war­me aard­ap­pel­sa­la­de

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 5

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de aardappelen in plakjes. Kook ze in ca. 5 min. beetgaar. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de augurken in plakjes. Klop het citroensap met de mosterd, olijfolie, peper en eventueel zout tot een dressing. Schep de ui en augurk erdoor. Giet de aardappelen af en schep ze warm door de dressing. Snijd de korstjes van de kaas en snijd in 4 plakken. Leg de plakken kaas op 2 ovenvaste borden en bestrooi royaal met peper. Zet de borden ca. 15 cm onder de hete grill. Laat de kaas in 3-4 min. smelten. Schep de aardappelsalade naast de gesmolten kaas.

bereidingstip:

Je kunt de kaas ook in een ovenschaal laten smelten. Schep dan daarna de kaas op een bord.

combinatietip:

Lekker met een gemengde salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kaasraclette met lauwwarme aardappelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kaas­ra­clet­te met lauw­war­me aard­ap­pel­sa­la­de

1
1
  • 400 g vastkokende aardappelen

Snijd de aardappelen in plakjes. Kook ze in ca. 5 min. beetgaar.

2
2

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

3
3
  • 1 kleine rode ui
  • 2 zoetzure augurken
  • ½ el citroensap
  • 1 tl grove mosterd
  • 2 el olijfolie

Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de augurken in plakjes. Klop het citroensap met de mosterd, olijfolie, peper en eventueel zout tot een dressing.

4
4
  • 150 g La Grande Hirondelle

Schep de ui en augurk erdoor. Giet de aardappelen af en schep ze warm door de dressing. Snijd de korstjes van de kaas en snijd in 4 plakken.

5
5

Leg de plakken kaas op 2 ovenvaste borden en bestrooi royaal met peper. Zet de borden ca. 15 cm onder de hete grill. Laat de kaas in 3-4 min. smelten.

6
6

Schep de aardappelsalade naast de gesmolten kaas.

bereidingstip:

Je kunt de kaas ook in een ovenschaal laten smelten. Schep dan daarna de kaas op een bord.

combinatietip:

Lekker met een gemengde salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.