Cal­zo­ne met pad­den­stoe­len en gor­gon­zo­la

(77)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 2 personen
3 77

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. In kom mix voor pizzabodem met 125 ml water en 1 eetlepel olijfolie tot deeg mengen en kneden volgens aanwijzingen op pak. Werkvlak bestuiven met bloem. Deeg in 2 gelijke stukken verdelen en uitrollen tot ronde lappen van ca. 25 cm doorsnede. Bakplaat invetten. Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden. Prei in ringen snijden en wassen. Knoflook pellen en fijnsnijden. In wok rest van olie verhitten en knoflook en prei ca. 1 minuut al omscheppend bakken. Paddestoelen toevoegen en ca. 8 minuten al omscheppend bakken, tot vocht verdampt is. Pan van vuur nemen en blauwe kaas en kappertjes door groentemengsel scheppen. Op smaak brengen met peper. Mengsel op een helft van deeglappen scheppen; randen vrijhouden. Deeg dichtklappen en randen met vork goed dichtdrukken. Calzones op bakplaat leggen en bovenkant bestuiven met bloem. Calzones in ca. 25 minuten in oven gaar en goudbruin bakken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 900 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 89 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 1.195 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.