Zuur­kool­scho­tel met rös­t­i­dek­sel

Knapperig en goudbruin laagje met daaronder een verrassende vegetarische combi van zuurkool champignons, mosterd en quorn.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 425 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(160)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Knapperig en goudbruin laagje met daaronder een verrassende vegetarische combi van zuurkool champignons, mosterd en quorn. 4 personen
3 160

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en de ui 1 min. Bak de champignons 3 min. mee. Schep de Quorn erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  3. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet. Meng in een kom de mosterd met de zure room, schep de zuurkool erdoor en breng op smaak met peper en zout. Doe het geheel in de ovenschaal. Verdeel eerst het Quornmengsel en vervolgens de rösti erover. Bestrooi met zout en flink wat peper. Bak de zuurkoolschotel in ca. 40 min., tot het aardappeltaartje knapperig en goudbruin is.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.235 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Zuurkoolschotel met röstideksel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­scho­tel met rös­t­i­dek­sel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 250 g kastanjechampignons

Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes.

3
3
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en de ui 1 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 350 g Quorn fijngehakt

Bak de champignons 3 min. mee. Schep de Quorn erdoor en breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 500 g wijnzuurkool

Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet.

Zuurkool

Instructievideo

04:12 min.

6
6
  • 3 el grove mosterd
  • 125 ml zure room

Meng in een kom de mosterd met de zure room, schep de zuurkool erdoor en breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 400 g rösties

Doe het geheel in de ovenschaal. Verdeel eerst het Quornmengsel en vervolgens de rösti erover. Bestrooi met zout en flink wat peper.

8
8

Bak de zuurkoolschotel in ca. 40 min., tot het aardappeltaartje knapperig en goudbruin is.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.